Petra Draškovič Pelc

Po srcu sem radovedna raziskovalka, a hkrati tudi doktorica biomedicinskih znanosti. Še v laboratorijskih časih je bilo moje srce vedno blizu Narave in sem praktično ves svoj prosti čas preživela nekje zunaj, v gozdu, močvirju, hribih. Radovednost in čas, ki sem ga preživela v naravi, me je zaznamoval in oblikoval, a hkrati pomagal, da sem spoznavala svet okrog sebe.
V letu 2015 sem se odločila stopiti na samostojno pot, ter svoje hobije – fotografijo in potovanja – pretopila v poklic in poslanstvo. Od tedaj delujem kot poklicna fotografinja, odgovorna naravoslovna vodnica in vodnica interpretatorka, certificirana turistična vodnica, vodnica gozdne terapije, lastnica majhne ekoturistične agencije in še vedno občasno kot raziskovalka skozi različne projekte.
Rezultati mojega dela se odražajo skozi pisanje v različne publikacije, skozi predavanja, fotografije ali preprosto skozi moj način vodenje po naravi.
Obožujem spokojnost, mir in svetlobo divjih kotičkov narave, še zlasti Aljaske, ter lepoto divje Kočevske – ki je postala moj dom.

Ponujam: gozdno kopel/terapijo za posameznike, skupine in podjetja (teambuildingi)

Lokacija: Kočevsko, Ribnica, Dolenjska – po dogovoru tudi drugje.

Kontakti: