Katarina Alič Čretnik


Po otroštvu, ki sem ga preživela v eni od bohinjskih vasi v Zgornji Bohinjski dolini, me je izobraževalna pot popeljala do Ljubljane. Tam sem spoznala svojega moža in se z njim preselila v Zgornjo Savinjsko dolino, kjer sva si ustvarila družino.

Po več kot 15 letih, ko sem delala večinoma v svetu spletnega novinarstva in digitalnega marketinga, vedno bolj čutim potrebo po odklopu v analognem svetu. Hrepenim po brezžični povezavi, ki jo lahko vzpostavim v objemu narave, v objemu gozda.

Ker je moja duša nemirna in ves čas išče nova znanja in spoznanja, sem poleti 2022 postala certificirana trenerka nevro-lingvističnega programiranja (pri združenju INLPTA). Marca 2023 pa sem se pridružila eni od mednarodnih skupin, ki bo po šestih mesecih zaključila izobraževanje za vodnike gozdne terapije pri ameriškem združenju ANFT.

Že sama misel na to, da se učim kako lahko kot vodnica gozdne kopeli ali gozdne terapije ljudem pomagam odpreti vrata v gozd, me navdaja z veseljem in tudi neko mero odgovornosti. Razmišljam, kako lahko vsa pridobljena znanja uporabim, da bo izkušnja gozda za udeležence mojih sprehodov še boljša. Že zdaj, v času izobraževanja, je lepo poslušati zgodbe udeležencev, ki mi povejo, da kljub pogosti hoji po gozdovih ali mestnih parkih, še nikoli prej niso gozda doživeli in začutili na način, kot ga ponuja vodena gozdna kopel. Veselim se, da bom lahko odprla še mnogo vrat, da bo gozd izvajal svojo terapijo.

Lokacija: Mozirje, Zgornja Savinjska dolina

Kontakti: