Cvetka Avguštin

Sem upokojena zdravnica Cvetka, prva certificirana vodnica gozdnih terapevtskih sprehodov med slovenskimi zdravniki.

Prevencija bolezni in regeneracija telesnih tkiv sta temi, ki sta me zaposlovali in vodili moje delo v ambulanti. Menim, da sta ključni usmeritvi medicine bodočnosti. Moj pristop k zdravju je holističen. V ambulanti sem povezovala znanja sodobne medicine s tradicionalnimi,  deloma že pozabljenimi terapevtskimi metodami. Moj pristop je bil izrazito individualen. Pomemben del takšnega pristopa je kultiviranje pozornosti, krepitev samozavedanja.

Pri vseh šumih modernega sveta pa človek zelo lahko izgubi stik s samim sabo. Zato je skrb zase pravzaprav zelo otežena. Sama sem in še vedno z veseljem stojim ob strani ljudem, ko odkrivajo sami sebe. Vsakdo med nami mora namreč najti sebe, da bi lahko svetu ponudil vse, kar je ter od sveta vzel tisto, kar potrebuje. To je ta občutek polnosti. To je moja definicija selfnesa. 

Pri mojem delu v ambulanti sem med terapije vedno imela možnost vključevati vodo. Človeka vse življenje obdajajo številne in različne vrste vod. Vem pa, da v Termah Olimia, kjer sem delovala, privre iz globin prav posebna voda. Že tisočletja sprejema tegobe ljudi, ki se ob njej ustavljajo, pa še kar ostaja bistra, nežna … Človeka zna pobožati od zunaj in znotraj…. V olimski termalni vodi ni le neskončna ljubezen matere narave, ampak je v njej tudi globoka, sanjska tišina. Ko se ji ljudje predajamo v bazenih, nas objema od zunaj, ko jo pijemo, pa nas boža od znotraj. Vedno pa krepi naše zdravje in dobro počutje.

In, ker me določa obdajajoča narava in sem predana celostnosti, ni nič presenetljivega, da sem se ob upokojitvi povezala s celostnim zdraviteljem gozdom. Menim, da sem šele z izobraževanjem za vodnico gozdnih terapij, pri ANFT leta 2018, dobila znanje s katerim ljudi dejansko, brez stranskih učinkov, podpiram pri negovanju/krepitvi njihovega zdravja.

Sem energična, dosledna in se predano lotevam vsega kar počnem. Pravijo, da je moje sodelovanje z gozdom zanimivo, uglajeno, bodreče.

Ponujam: gozdno kopel/terapijo za posameznike in skupine

Lokacija: Obsotelje, Kozjansko, Celje, po dogovoru tudi drugje

Kontakti: