Tamara Koren Pečar

Sem Tamara Koren Pečar, Primorka, živeča na podeželju v slovenski Istri. Zelo rada in vedno bolj raziskujem življenje, v vseh oblikah, sem velika ljubiteljica narave ter vsega lepega. 

Ljubezen do narave se je oblikovala že v mojem otroštvu, saj mi je podeželjsko življenje nudilo obilo možnosti in priložnosti povezovanja z naravo in tako mi še dandanes. 

V povezovanju z naravo, tako s svojo notranjo, kot zunanjo, sem zase našla najmočnejšo oporo, prijateljico, motivatorko, terapevtko, življenjsko sopotnico, partnerko pri delu… 

Gozdne kopeli so delček mojega poslanstva, kjer sodelujem v partnerstvu z naravo. Ekologija, skrb in čut za naravo me vedno bolj vodi tudi v naravovarstvene vode in kdove kam me narava še vse popelje.

Globoko verjamem, da lahko skupaj z vsemi bitji, ki si delimo ta planet, ustvarimo svet, kjer smo bitja enakovredna, kjer si priznavamo pravico do obstoja, do obojestransko zadovoljujočega sobivanja, predvsem pa, da človek ne živi več v iluziji, da je glavni akter na tem planetu. Gozdne kopeli vidim kot eno izmed pomembnih možnosti in priložnosti, za vstopanje in potovanje po tej poti.

Ni naključje, da me je življenje pripeljalo do prakse gozdne oz. naravne terapije in da sem postala certificirana vodnica gozdne/naravne terapije po modelu ANFT. To je bila zame in je še vedno ljubezen na prvi pogled in zelo dobro se zavedam, da se kot vodnica še vedno razvijam in se tudi vedno bom. Narava pa je moja glavna učiteljica, podpornica in motivatorka pri tem in vsem drugem, kar počnem v življenju. 

Poleg gozdnih izvajam še zvočne in kristalne kopeli, dodatno pa te lahko pri različnih življenjskih izzivih podprem tudi s pogovorom, v obliki svetovanja. Po osnovni izobrazbi sem namreč univ. dipl. soc.delavka, s kar dolgo kilometrino na tem področju, vendar življenje me je pripeljalo do tega, da sem v srednjih letih izbrala svojo pot. 

V gozdne/naravne terapije te lahko vodim individualno, v paru ali skupinsko (tudi za zaključene skupine, team buildinge), največ na obalno – kraškem območju in na Goriškem, sem pa odprta tudi za druge možnosti in priložnosti na drugih koncih Slovenije. 

V gozdu, na travniku, v oljčniku, ob morju, ob reki, jezeru, sivkinem nasadu, vinogradu… Okolja, kjer vodim, so resnično zelo raznolika in čisto vsako ima svoj čar. 

Ponujam:

Lokacija: Primorska in drugod po Sloveniji po predhodnem dogovoru

Kontakti: