Monika Glavonjić

Sem Monika, senzitivna in nežna, a hkrati tudi glasna in strastna. Po duši zelo odprta in radovedna, raziskovalka in ustvarjalka, velika ljubiteljica gledališča, umetnosti in narave. 

Moja pot do gozdne terapije je bilo potovanje samospoznavanja in zdravljenja. Ko je življenje postalo boleče, temno in težko, sem intuitivno iskala zavetje v naravi, kjer sem preživljala ure v opazovanju in tišini, in ne da bi se tega zavedala, mi je narava pokazala pot zdravljenja. 

V letih samoraziskovanja sem se udeležila številnih tečajev, vikend oddihov in poskusila različne prakse sproščanja in osebne rasti. Srečala sem se tudi z gozdno terapijo, a bilo je le bežno srečanje, ki pa se je usedlo na posebno mesto. Nato sem nekaj let kasneje, nekega dne, začutila klic. Intuitivo sem začela iskati informacije o tem pristopu, vleklo me je nekaj, česar nisem prav dobro razumela. Naletela sem na pilotno skupino za usposabljanje, ki je združevala slišeče in gluhe/naglušne udeležence. To je bilo zame znamenje; kot bodoča tolmačka slovenskega znakovnega jezika in hči  gluhih staršev, sem začutila poziv, da to prakso predstavim in prenesem naprej, še posebej v skupnost gluhih in naglušnih.

Ustanovila sem Gozdno harmonijo za katero si želim, da temelji na prepričanju, da je gozd prostor, kjer lahko vsi najdemo mesto počitka, se napolnimo z energijo in ponovno vzpostavimo stik z naravo in s seboj. Verjamem, da je vedenje o naši povezanosti z naravo v vsakemu od nas, le prebuditi jo je morda potrebno. Želim ponuditi inkluziven prostor, ki spodbuja skrb zase in dobro počutje.

Stik z naravo je obogatil moje doživljanje in poglede na življenje, in želim si, da bi nas čim več občutilo to neločljivo povezanost človeka z naravo.

Ponujam:

Lokacija: Osrednjeslovenska regija, Dolenjska – po dogovoru tudi drugje.

Kontakti: