Barbara Favento

Po tistem, ko mi je leta 2018 v roke prišla knjiga z naslovom Shinrin Yoku (slovenski prevod: gozdna kopel), sem v istem letu zaključila izobraževanje za vodnico gozde terapije, preko ameriške organizacije Asociation for Nature and Forest Therapy Guides and Programs. Pojem embodiementa (op. telesnosti) in čuječnostnega povezovanja z naravo sta prevzela vsako celico mojega telesa.
Pričela se je sestavljati sestavljanka otroškega branja japonskih pravljic, osnovnošolskega dopisovanja z japonsko prijateljico, študija japonologije, življenja na Japonskem in konec koncev celo ustvarjanje gnezda v sosednji Avstriji. Gozdna terapija je naenkrat odgovorila na večino zakaj-ev moje dotedanje življenjski poti.
Odpiranje vrat v globljo povezanost z naravnimi elementi, me je vedno bolj vodilo k aktivnemu povezovanju same s sabo. Kot mama dveh krasnih bitij svoj prosti čas namenjam čuječnosti v naravi, ustvarjalnosti z barvami na papirju, bosonogemu stiku s podlogo za jogo in plesnim parketom. Praksa gozdne terapije je postala rdeča nit ne samo lastnega dobrodejnega oddiha, ampak tudi okoljskega in družbenega aktivizma za boljši vsakdan vseh nas. Ko se uspemo z nečim ali nekom globlje povezati, potem to tudi zavestno ščitimo in varujemo. In, ali ni prav to, kar danes naš planet resnično potrebuje?

Ponujam:

Lokacija: Avstrijska Koroška, po dogovoru tudi v Sloveniji

Kontakti: